Centru de voluntariat – resurse și oportunități pentru comuna Trusești, judetul Botoșani

Asociatia „Impact Trusesti” din Comuna Trusesti, Judetul Botosani are misiunea de a veni in sprijinul comunitatii locale prin implementarea de proiecte educative, ecologice, de economie sociala, etc.

Acesta misiune a fost atinsa prin înfiintarea in luna mai 2014 a  unui Centru de voluntariat în comuna Trusesti cu scopul de a asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului. Misiunea centrului de voluntariat care va functiona în cadrul Asociatiei “Impact Trusesti” este construirea unei societati civile mai puternice prin voluntariat, prin mobilizarea cetatenilor si resurselor locale, în identificarea si rezolvarea problemelor comunitatii.

Spatiul destinat Centrului de voluntariat a fost amenajat si dotat corespunzator cu echipament IT, birotica,  consumabile, birou, mese, scaune.

Tinerii din comunitate care doresc sa se implice in activitati de voluntariat vor participa la un proces de recrutare, selectie, formare si supervizare,  astfel incat initiativa lor sa fie in egala masura o experienta de impartasire,  dar si invatare intr-un context nonformal.

Campania de promovare a beneficiilor voluntariatului este programata pentru luna septembrie 2014.

Centrul de voluntariat a fost infiintat in cadrul proiectului “Centru de voluntariat – resurse si oportunitati pentru comuna TRUSESTI, judetul Botosani”, implementat de Asociatia „Impact Trusesti” in parteneriat cu Primaria Comunei Trusesti, Judetul Botosani si finantat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România,www.eeagrants.org.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *